joi, 14 martie 2013

„Să nu ne facem iluzii ca să nu avem deziluzii!”

Cuvintele din titlul acestui articol provin de la marele antrenor de fotbal, domnul Imre Jenei, cel care a condus Steaua la marele succes din anul 1986, atunci când Cupa Campionilor Europeni a ajuns la București. Bineînțeles propoziția rostită datează de mai târziu, deoarece la vremea succesului european steliștii chiar n-au avut deziluzii.

Altfel s-a întâmplat joi seara, când Steaua intra pe gazonul de pe Stamford Bridge cu gândul la eliminarea reginei Europei, Chelsea. După o mansă tur încheiată cu scorul de 1-0 pentru români, mulți microbiști speculau cu calificarea. Ei bine, nici eu nu m-am lăsat mai prejos, mi-a plăcut să mă joc cu acest gând. E mereu binevenit să dăm semne, impulsuri, să ne mișcăm și noi ca lumea să nu ne uite. Era clar că în ciuda victoriei de pe Arena Națională, Steaua nu a fost favorită la accederea în sferturile de finală ale Ligii Europa.

Totuși, roș-albaștrii au început serios. Au dat dovadă de mult curaj și voință. Mi-a plăcut cum au luptat. S-a văzut că vor să-și îndeplinească obiectivul. Chelsea a deschis scorul, apoi Chiricheș a adus egalarea. La pauză eram calificați. Meciul însă durează 90 de minute... Și, așa cum era de așteptat, Chelsea a mărit ritmul, a început să paseze și începuse să ajungă mai ușor în fața porții Stelei. Era nevoie de sclipirea așilor din Londra pentru ca Chelsea să-și respecte blazonul. Mai întâi Terry, apoi Torres au înscris pentru gazde. Apoi s-a văzut, din păcate, mentalitatea care nu ne ajută, s-a rupt jocul. S-a observat pesimismul, dar bineînțeles și oboseala. Steaua n-a mai reușit să atace, a greșit mult, jucătorii păreau deconcentrați, lipsiți de spiritul de echipă care i-a consacrat timp de 170 de minute în cele două meciuri. Ultimele minute au decurs fără ocazii din partea echipei care ar fi trebuit să riște, să atace, chiar dimpotrivă, Steaua era la un pas să mai încaseze și alte goluri. Același Torres a ratat un penalty și portarul Tătărușanu a avut câteva intervenții salvatoare.

Așa a fost să fie, Chelsea poate visa la trofeu, dar Steaua se întoarce în România cu fruntea sus. Se termină un sezon european de succes, felicitări băieților și tuturor celor care lucrează pentru binele echipei!

Niciun comentariu: